Spenatpaj med medwurst

Spenatpaj med medwurst

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g färsk spenat
  • 50 g gul paprika
  • 100 g fetaost
  • 50-70 g Snellmans lätt kalkonmedwurst
  • En nypa mald muskot
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk/grädde
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smöra pajformen.
    2. Nyp ihop smör och vetemjöl. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en slät deg. Man kan även göra degen i en matberedare eller köpa färdig fryst pajdeg. Ställ degen kallt en stud.
    3. Strimla spenaten grovt. Tärna paprika och strimla medwursten.
    4. Blanda samman mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda spenat och paprikatärningarna i mjölkblandningen.
    5. Fortsätt med bottnen. Tryck ut botten i en pajform och förgrädda i 175 grader i 10 minuter.
    6. Häll över mjölk-, spenatblandningen. Strö över medwurst och smulad fetaost. Grädda ytterligare i 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajfyllningen känns fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben