Ett nyttigare alternativ med potatis i pajdegen.
Ingredienser
50 g margarin
300 g potatis
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
2 krm salt
3-400 g spenat
1 msk (finklippt) gräslök
3 ägg
3 dl mellanmjölk 1,5% fett
1 tsk salt
1 g vitpeppar
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Koka potatis, låt svalna. Mosa sedan potatisen och blanda med margarin, mjöl, salt och bakpulver och så mycket vatten att det blir en fast deg.
- Tryck ut degen i en stor pajform, låt stå i kylskåp i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 6-8 min.
- Förväll den färska spenaten och grovhacka den, eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av. Finhacka gräslöken. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
- Varva spenat och gräslök i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. 30-35 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttigaste Grönsaken!
Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...