Spenatpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Ett nyttigare alternativ med potatis i pajdegen.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 300 g potatis
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 3-400 g spenat
  • 1 msk (finklippt) gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mellanmjölk 1,5% fett
  • 1 tsk salt
  • 1 g vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Koka potatis, låt svalna. Mosa sedan potatisen och blanda med margarin, mjöl, salt och bakpulver och så mycket vatten att det blir en fast deg.
    2. Tryck ut degen i en stor pajform, låt stå i kylskåp i ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 6-8 min.
    4. Förväll den färska spenaten och grovhacka den, eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av. Finhacka gräslöken. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
    5. Varva spenat och gräslök i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. 30-35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttigaste Grönsaken!
    Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben