Gjord med Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 msk kallt vatten
Fyllning
2½ dl yoghurt
250 g spenat, hackad
3 ägg
0.75 krm socker
½ krm riven muskot
½ tsk salt
1 dl grovriven parmesan
1 dl pinjenötter
Instruktioner
- 4-8 port. beroende på vad som serveras till.
- Blanda samman pajdegen och låt den vila en stund.
Tryck ut degen i pajform med 22-24 cm i diameter.
- Nagga och förgrädda i ca 10 min vid 225 grader med en "stödjande folieremsa".
- Blanda ihop fyllningen och häll den i pajskalet.
Strö över pinjenötter.
- Grädda i ca 20 min i 200 grader, eller tills pajen ser färdig ut. Den ska vara lite krämig. Om nötterna börjar mörkna under gräddningen - lägg över folie.
- Servera med en fräsch somrig sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttigaste Grönsaken!
Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...