Spenatpaj

Gjord med Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2½ dl yoghurt
  • 250 g spenat, hackad
  • 3 ägg
  • 0.75 krm socker
  • ½ krm riven muskot
  • ½ tsk salt
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. 4-8 port. beroende på vad som serveras till.
    2. Blanda samman pajdegen och låt den vila en stund. Tryck ut degen i pajform med 22-24 cm i diameter.
    3. Nagga och förgrädda i ca 10 min vid 225 grader med en "stödjande folieremsa".
    4. Blanda ihop fyllningen och häll den i pajskalet. Strö över pinjenötter.
    5. Grädda i ca 20 min i 200 grader, eller tills pajen ser färdig ut. Den ska vara lite krämig. Om nötterna börjar mörkna under gräddningen - lägg över folie.
    6. Servera med en fräsch somrig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttigaste Grönsaken!
    Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben