Spenatpastarullar med ostsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och lättlagad vegetarisk pastarätt.

Ingredienser

  • 6 färska lasagneplattor
  • Fyllning
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlök
  • 1 msk matfett
  • 250 g keso
  • Ostsås
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl riven lagrad Grevé, 17 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fyllning: Tina spenaten. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i en stekpanna med matfettet tills vätskan kokat in. Låt svalna och blanda med keso. Lägg ett par skedar av fyllningen på varje lasagneplatta och rulla ihop från kortsidan. Dela rullarna och lägg över dem med skarven nedåt i en smorda ugnsfasta formar.
    3. Ostsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Tillsätt 1 dl av osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över pastarullarna. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en blandad sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben