Spenatpotatis med sting

Serverar: 4 portioner

Asiatisk smaksättning på den näringsrika spenaten och populära potatisen ger en intressant touche på den här billiga rätten.

Ingredienser

  • 500 g rödskaliga jämnstora potatisar
  • Salt
  • 2 cm citrongräs
  • 200 g färsk spenat, ca 1 liter färdigrensad
  • 4 tsk jordnöts- eller hasselnötsolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 tsk finhackad, färsk ingefära
  • 1 tsk finhackad persilje- eller korianderrot
  • ½ dl tärnad röd paprika
  • 8 tsk söt chilisås
  • 4 tsk ljus soja
  • 8 tsk färskpressad limesaft
  • Koriander eller bladpersilja som garnering
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den sedan 10 minuter på medelvärme i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Skär den i 1½ cm stora kuber. Finhacka citrongräset.
    2. Skär bort mittsträngen på spenatbladen. Lägg spenaten i en stor skål med kallt, lättsaltat vatten. Skölj bladen och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla den fint med en vass kniv.
    3. Hetta upp oljan i en wokpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs under omrörning i 1 minut.
    4. Tillsätt ingefära, persiljerot, citrongräs och spenat och fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt potatis och paprika, fräs 2-3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt chilisås, soja och limesaft. Fräs tills allt är varmt. Servera genast. Garnera med bladpersilja eller koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben