Spenatrisotto med Apetina

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Här får den italienska klassikern smak av Apetinaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Smör-&rapsolja, oliv
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g färsk babyspenat
  • 200 g smulad Apetina
  • 50 g rostade pinjekärnor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat, smulad ost och pinjekärnor. Servera genast.
    2. Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben