Spenatrisotto med paprika och fetaost

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 150 g färsk spenat
  • 1 1/2 dl avorioris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • lite olivolja
  • 2 paprikor, gärna olika färg
  • 75 g fetaost
  • Instruktioner

    Fräs upp löken i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Grovhacka spenaten och lägg i hälften i kastrullen, spara resten till senare. Häll i riset och stek någon minut under omrörning. Häll på några deciliter buljong och låt koka på låg värme under lock. Häll på resterande buljong i ett par omgångar under kokningen. Mot slutet rör man i resterande spenathack. Salta om det behövs.Räkna med totalt 25 minuters kokning. Ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanost och droppa över lite olivolja. Risotton ska vara ganska krämig. Strimla paprikorna och stek dem mjuka i olja medan risotton kokar. Servera spenatrisotton med paprika och tärnad fetaost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben