Spjäll a la Pappa B

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Alla mått är ca..... Både pappa och jag brukar öka dem lite!! Funkar även att byta ut sherryn mot Whisky

Ingredienser

  • 2 - 2.5 kg Revben (knäckta)
  • 1 st purjo skuren i rätt stora bitar
  • 1,5 dl Kinesisk Soya
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 - 1 dl Torr Sherry (jag brukar ta 1 dl)
  • 1/2 dl riven färsk ingefära
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Släng i allt i en gryta och fyll på med vatten så det täcker spjällen
    2. Puttra i 45 min. med lock. Rör om lite då och då.
    3. Sen ska de småputtra i ytterligare 30 min utan lock.
    4. Ställ dem sen kallt..... Ta bort fettat som lägger sig överst. Låt dem ligga kvar i buljonen och värm dem i den.
    5. Kalas!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben