Sprängd kyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

God både kall och varm, roligt att bjuda på.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Saltlag
  • 2 ½ l vatten
  • 2 dl salt
  • ½ dl socker
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Vatten
  • 2 dl salt
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen, om den är fryst.
    2. Koka upp saltlagen och låt kallna. Lägg i kycklingen och ställ kallt 1 dygn.
    3. Tag upp kycklingen och torka av den, sedan läggs den i en gryta. Häll på vatten så det täcker, krydda med lök, pepparkorn och lagerblad. Koka på svag värme 35-40 minuter. Låt kallna i spadet om den skall serveras kall, eller servera genast tillsammans med ris, potatis eller bulgur. Gärna med en god romsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    luddeswe 18 december 2010

    denna är jättegod fullpott enkel att göra tom min fru kunde göra den utan några större besvär :)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben