God både kall och varm, roligt att bjuda på.
Ingredienser
1 hel kyckling
Saltlag
2 ½ l vatten
2 dl salt
½ dl socker
1 gul lök
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Vatten
2 dl salt
½ dl socker
Instruktioner
- Tina kycklingen, om den är fryst.
- Koka upp saltlagen och låt kallna. Lägg i kycklingen och ställ kallt 1 dygn.
- Tag upp kycklingen och torka av den, sedan läggs den i en gryta. Häll på vatten så det täcker, krydda med lök, pepparkorn och lagerblad. Koka på svag värme 35-40 minuter. Låt kallna i spadet om den skall serveras kall, eller servera genast tillsammans med ris, potatis eller bulgur. Gärna med en god romsås till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
denna är jättegod fullpott enkel att göra tom min fru kunde göra den utan några större besvär :)