Spröda citronkakor med pinjenötter

Serverar: 50 portioner

Lättbakade mördegskakor med annorlunda touch.

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g smör, kylskåpskallt
  • 1-2 msk vatten
  • Rivet skal från 1 citron
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, florsocker, potatismjöl och vaniljsocker. Tärna smöret i små bitar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen i en bunke eller använd en matberedare med metallkniv.
    2. Tillsätt vatten och citronskal. Arbeta snabbt ihop till en deg och vänd ner nötterna. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Rulla degen till små bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem till kakor med en gaffel eller med handen.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben