Spröda lingonsnittar med kardemumma

Serverar: 24-28 portioner

Kardemumman och lingonsylten passar perfekt ihop i dessa smarriga kakor.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • ½ tsk nymalen kardemumma
  • ½ krm salt
  • 4 ½ -5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1-2 dl lingonsylt, gärna hemmagjord
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda smör, socker, vaniljsocker, bakpulver, nymalen kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt för då blir glutentrådarna för starka och kakorna sega.
    3. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till längder på bakplåtspapper. Tryck försiktigt en skåra med fingret i båda längderna och fyll dem med lingonsylt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Skär kakan i bitar med en vass kniv eller degskrapa när den fortfarande är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben