Spruckna chokladkakor

Serverar: 40-50 portioner

Dessa härligt mörka chokladkakor är garnerade med ett vitt "stenkross". Garneringen får man genom att rulla kakorna i florsocker precis före gräddningen. Ytan spricker sedan och bildar "stenkrosset".

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 230 g osaltat smör, skuret i kuber
  • Drygt 6 dl (175 g ) ljust muscovadosocker
  • 2 stora ägg, uppvispade
  • 4-6 krm vaniljsocker
  • 6 dl Extra fint mjöl
  • 1 tsk bikarbaonat
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg choklad, smör och socker i ugnsfast skål och ställ över vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Smält sakta och rör då och då tills det blivit en jämn smet.
    2. Ställ skålen att svalna i någon minut. Tillsätt sedan ägg, vaniljsocker, mjöl och bikarbonat. Blanda väl.
    3. Täck över skålen och ställ in i skålen i kylskäp i 20 minuter.
    4. Häll florsocker i en djup talrik. Rulla degen till valnötsstora bollar och rulla sedan bollarna i florsockret. Lägg bollarna på plåtarna, var noga med att sprida ut dem. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
    5. Låt kakorna vila på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem att svalna helt på galler.
    6. Förvara kakorna i lufttät behållare i upp till fem dagar eller i frysen upp till en månad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben