Dessa härligt mörka chokladkakor är garnerade med ett vitt "stenkross". Garneringen får man genom att rulla kakorna i florsocker precis före gräddningen. Ytan spricker sedan och bildar "stenkrosset".
Ingredienser
200 g mörk choklad i bitar
230 g osaltat smör, skuret i kuber
Drygt 6 dl (175 g ) ljust muscovadosocker
2 stora ägg, uppvispade
4-6 krm vaniljsocker
6 dl Extra fint mjöl
1 tsk bikarbaonat
2 msk florsocker
Instruktioner
Lägg choklad, smör och socker i ugnsfast skål och ställ över vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Smält sakta och rör då och då tills det blivit en jämn smet.
Ställ skålen att svalna i någon minut. Tillsätt sedan ägg, vaniljsocker, mjöl och bikarbonat. Blanda väl.
Täck över skålen och ställ in i skålen i kylskäp i 20 minuter.
Häll florsocker i en djup talrik. Rulla degen till valnötsstora bollar och rulla sedan bollarna i florsockret. Lägg bollarna på plåtarna, var noga med att sprida ut dem. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
Låt kakorna vila på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem att svalna helt på galler.
Förvara kakorna i lufttät behållare i upp till fem dagar eller i frysen upp till en månad.