Squash med örter och parmesan

Serverar: 1-3 portioner

Tid: 30 minuter

Ett mycket enkelt och gott recept för dig som inte riktigt vet vad du skall göra med din squash och dessutom är sugen på pasta. Det är enkelt att lägga till och dra i från saker i det här receptet och det kan vara helt veganskt, vegetariskt eller så går det bra att addera någon form av t.ex rökt skinka etc.

Ingredienser

  • 1 stor squash av valfri färg
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Olivolja till stekning
  • Riven färsk parmesanost (1-3 dl beroende på hur galen man är i osten)
  • 1 knippe färska örter; persilja, basilika, oregano etc. (det går bra med frysta också)
  • Salt
  • svartpeppar från kvarn
  • (skivade burk- eller färska champinjoner är gott att ha i också)
  • Valfri pasta, 1-3 portioner. (farfalle eller penne är bra alternativ)
  • Instruktioner

    1. Skiva squashen i runda eller halvmånformiga bitar som är ca 2-3 mm breda. Hacka vitlöken. Riv parmesanost till önskad mängd. Hacka eller klipp örterna fint.
    2. Tänk på att börja koka pastan först om den t.ex tar 10 minuter att bli klar. Det tar bara 5-7 minuter att tillaga grönsaksröran.
    3. Hetta upp olivoljan och stek squash och vitlök tillsammans några minuter på medelstark värme. Tillsätt därefter örter och ost och dra ner värmen. Rör runt tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att parmesan är ganska salt!
    4. Servera denna röra till nykokt pasta direkt!
    5. Det är ett bra recept som man kan göra om precis som man själv vill. Som att t.ex tillsätta champinjoner, pinjenötter eller någon annan grönsak eller kött. Örterna kan man också variera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben