Squashgratäng med citronpotatis

Serverar: 4 portioner

Gratinerad squash under ett krämigt fetaosttäcke och ugnsbakad citronpotatis - en grön höjdarrätt!!!

Ingredienser

  • 1 squash, ca 400 g
  • 1 ask minitomater (finns bara en storlek)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g fetaost
  • 2 dl grädde
  • Ugnsbakade potatisar
  • Ca 12 små potatisar
  • 50 g smör
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. '
    2. Tvätta potatisarna och skär ett kryss nästan helt igenom. Lägg dem i en eldfast form med krysset uppåt och baka i ugnen ca 40 minuter.
    3. Smaksätt smöret med timjan och citronskal. Lägg en klicka i varje potatis efter halva ugnstiden och krydda med salt och peppar.
    4. Skär squashen i mindre bitar, halvera tomaterna, skär löken tunt och hacka vitlöken.
    5. Stek squashen mjuk i lite olja. Lägg i tomater, lök och vitlök och låt fräsa med i några minuter. Salta och peppra och lägg över i en eldfast form.
    6. Blanda fetaosten med grädden och fördela över grönsakerna. Ställ in i ugnen tills ytan börjar få lite färg.
    7. Servera gratängen med potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben