Squashpaj med fetaost

Serverar: 10 portioner

Perfekt på midsommarbuffén.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g matfett
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g squash
  • 1½ tsk salt
  • ½ purjolök
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och matfett till en smidig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.
    2. Förgrädda pajen i 225 grader, ca 10 minuter. Dela squashen på längden och skiva den. Strö över salt och låt dra i 20 minuter. Skölj och låt squashen rinna av väl.
    3. Strimla purjolöken. Fräs den i olja. Lägg i squashen och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg grönsakerna i pajskalet. Smula över fetaost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll över. Grädda i 200 grader, 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zizzi08 1 september 2008

    Jätte god tog fort slut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben