Squashplättar med lax och rom

Serverar: 4 portioner

Lite matigare blir småplättarna med saftigt riv av squash och lök. Stekta i smör. Servera med lyxig lax och rom med härlig sälta. En klick créme fraiche med dill gör kombinationen oslagbar.

Ingredienser

  • 800 g squash
  • ½ riven gul lök
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl créme fraiche eller turkisk tjock yoghurt
  • 1 liten burk rom
  • 4 skivor rökt lax
  • Ev citron
  • Instruktioner

    1. Riv squashen grovt och löken fint på ett rivjärn, (squashen ska ej skalas) tvättas bara.
    2. Vispa ägg, vetemjöl, salt och peppar klimpfritt. Tillsätt squash och lökrivet, blanda stek plättar i smör i plättlagg. Hacka dillen och blanda med créme fraiche smaka av med salt. Servera plättarna med fiskrom och rökt lax, dillsåsen och ev med citron.
    3. Kan servera plättarna med stekt bacon i stället.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunson 13 augusti 2009

    Mycket gott, tog en vitlöksklyfta i st för vanlig lök. Plättarna blev ganska tjocka o fick steka länge.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben