Lite matigare blir småplättarna med saftigt riv av squash och lök. Stekta i smör. Servera med lyxig lax och rom med härlig sälta. En klick créme fraiche med dill gör kombinationen oslagbar.
Ingredienser
800 g squash
½ riven gul lök
3 ägg
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
2 msk hackad dill
2 dl créme fraiche eller turkisk tjock yoghurt
1 liten burk rom
4 skivor rökt lax
Ev citron
Instruktioner
Riv squashen grovt och löken fint på ett rivjärn,
(squashen ska ej skalas) tvättas bara.
Vispa ägg, vetemjöl, salt och peppar klimpfritt. Tillsätt squash och lökrivet, blanda stek plättar i smör i plättlagg. Hacka dillen och blanda med créme fraiche smaka av med salt. Servera plättarna med fiskrom och rökt lax, dillsåsen och ev med citron.
Mycket gott, tog en vitlöksklyfta i st för vanlig lök. Plättarna blev ganska tjocka o fick steka länge.