Squashsoppa med potatis

Serverar: 4 portioner

Det är praktiskt att ha färdiglagad soppa i frysen. Portionsförpacka den så blir det lätt att tina och servera just det antal portioner som går åt

Ingredienser

  • 1 gul lök eller purjolök
  • 200 g potatis
  • 400 g squash
  • 1 liter kött- el grönsaksbuljong av tärning
  • 1 msk finhackad färsk mynta el körvel
  • 4 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka den gula löken eller skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva potatisen, skölj och skiva squashen. Låt bujongen koka upp i en kastrull. Lägg i grönsakerna och myntan eller körvel. Låt koka på svag värme under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min. Sila av kokspadet och spara det. Finfördela grönsakerna med lite av spadet i mixern eller matberedare.
    2. Blanda grönsakspurén med resten av spadet i en kastrull. Vispa i crème fraiche och hetta upp soppan på nytt. Smaksätt ev. mer. Kyl soppan så snabbt som möjligt innan den förpackas och fryses in. Tina och värm soppan på svag värme i en kastrull. Soppan är också god kall.
    3. Lagringstid i frysen: Högst 3 månader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben