Squashsoppa med rostad vitlök

Svårt att hitta på något att göra med förvuxna squash? Denna soppa är överraskande god, mild men absolut inte smaklös. Observera att receptet passar bra till en förvuxen squash modell vanlig avlång - använder man en större sort bör man anpassa övriga mängder i receptet! (T ex rosta 2 stora vitlökar, vilket ger den mesta av smaken.)

Ingredienser

  • 1 stor vitlök
  • Lite olivolja
  • 1 stor squash
  • 60 g smör
  • 1 gul lök
  • Ca 8 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • Ev gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta vitlöken. Värm ugnen till 175 grader (gas 4). Skär av toppen på en hel vitlök. Låt i övrigt skal etc sitta kvar. Droppa lite olivolja på snittytan. Ställ på en plåt och baka ca 30 minuter eller tills löken känns mjuk. När den är klar kläms innehållet enkelt ut och mosas.
    2. Medan vitlöken rostas, skala och kärna ur squashen samt skär i bitar. Hacka löken. Smält smöret i en stor kastrull och svetta löken utan att den tar förg. Tillsätt squash, buljong, vitlöksmos, salt, peppar och sjud tills allt mjuknat.
    3. Mixa, sila och värm på igen utan att låta det koka. Tillsätt grädden. Tillsätt ev hackad gräslök vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    xwomen 20 februari 2009

    Gjorde soppan som förätt. Den blev verkligen uppskattad och barnen tyckte oxå om den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben