Stark indisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En smakrik och smal kötträtt.

Ingredienser

  • 800 g nötkött, helst benfri högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 krm färsk ingefära
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 tsk spiskummin
  • 2 msk curry
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl yoghurt
  • 1 knippe färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
    2. Smält matfettet i en stor gryta och bryn köttet. Ta upp det ur grytan. Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i grytan i ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare 1 min.
    3. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med ev avrunnet köttspad och häll över vattnet. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i ca 30 min.
    4. Under tiden: skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan". Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 30 min och låt koka i ytterligare 30 min under lock eller tills köttet blivit mört.
    5. Blanda i 1 dl yoghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander. Servera med ris och extra yoghurt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben