Stekt abborre med sommarkantareller

Serverar: 4 portioner

Kantarellerna är skogens gula guld. Får man rikligt av dem är de underbara att ha även på hemgjord pizza.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 + ½ tsk salt
  • 2 + 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 + 2 msk smör
  • 400 g färska kantareller
  • Tillbehör
  • 600 g nykokt färskpotatis
  • 200 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skölj och byxa abborrfiléerna, d v s skär ett snitt på var sida om benen som sitter kvar i filéerna.
    2. Knäck ägget i en djup tallrik, blanda ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en annan. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
    3. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek abborrfiléerna på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida, tills de är gyllenbruna.
    4. Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna. Dela stora kantareller. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben