Stekt abborrfilé med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4-8 abborrfiléer
  • smör till stekning
  • 100 g små champinjoner
  • ½ gurka
  • 150-200 g skalade räkor
  • salt och peppar
  • Garnityr
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • Till servering
  • stuvad potatis
  • 1 msk grov dijonsenap
  • Stuvad potatis
  • 600 g potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Gör den stuvade potatisen och smaksätt den med dijonsenap. Tärna gärna potatisen istället för att skiva den.
    2. 2. Salta abborrfiléerna och stek dem gyllenbruna i smör. Skär champinjonerna i klyftor. Skala och kärna ur gurkan. Tärna eller skiva den. Fräs champinjonerna, tillsätt gurkan och räkorna och sväng runt alltihop utan att det får färg.
    3. Stuvad potatis Skala och koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, pudra på mjölet och fräs det i smöret under 2 minuter. Häll på lite mjölk och vispa så att klumparna försvinner. Häll på resten av mjölken och koka i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva och lägg i potatisen tillsammans med dillen. Späd eventuellt med mer mjölk om stuvningen blir för tjock.
    4. 3. Lägg upp fisken på tallrikar. Strö över champinjonfräset och toppa med pepparroten och lite dill. Servera med den stuvade potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben