Stekt andbröst

Serverar: 3 portioner

Vanlig stekt and med en god sås till. Två andbröst räker till ca 3 personer

Ingredienser

  • 2 andbröst (= 4 fileer)
  • fett till stekning
  • 2 morötter
  • 1 stor lök
  • 1-2 msk soya
  • 1 liten kvist rosmarin
  • salt
  • svart peppar
  • vatten
  • Till såsen
  • 2 dl Buljong
  • 2-3 msk Vetemjö
  • 1 msk Smör
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Madeira
  • 2 msk Vilt fond
  • Instruktioner

    Låt bröstfilerna sitta kvar på bröstbenet. Bryn hela brösten i stekpanna eller i gryta. Krydda och salta, lägg i morrötter, lök, soya och rosmarin. Häll på vatten, så det knappt täcker bröst bitarna. Låt puttra på svag värme under lock ca 30 minuter. Beror på bröstens tjocklek. Tag upp bröstbitarna och håll dem varma. Sila buljongen och utgå från den då du gör såsen. Smält fett i stekpanna tillsätt mjöl och späd med buljongen. Krydda med Madeira och viltfond, kolla sältan. Späd med en skvätt grädde. Låt såsen små koka en stund. Medan du skär lös bröstfilerna från bröstbenet. Skiva filerna i 4 -5 skivor lägg upp på fat, tillsammans med kokta grönsaker. Häll upp såsen och njut med vanlig kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben