Stekt entrecôte med bakad lök och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Helstekt entrecôte är en god och elegant middagsrätt, som inte är svår att tillaga.

Ingredienser

  • 2 kg entrecôte
  • 8 små gula lökar
  • Paprikapulver
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Gratäng
  • 800 g rå potatis, finskivad
  • 1-2 klyftor vitlök, pressad
  • 2 dl kaffegrädde
  • Ströbröd
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Krydda köttet väl runt om med salt, peppar och paprika. Stek det mitt i ugnen cirka 1½ timme eller tills det känns mört. Det ska vara rosa inuti. Pröva med steknål.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Gör ett kryss på lökarnas ovansida och lägg dem i en osmord ugnsform.
    5. Blanda potatis, salt och vitlök i en smord ugnsform. Slå på grädden och sikta över lite ströbröd. Grädda lök och gratäng i ugnen i 45 minuter.
    6. Skiva upp steken.
    7. Tryck upp löken ur skalet så att den blir lättåtkomlig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben