Stekt gösfilé med skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 lök hackad
  • 1 klyfta vitlök hackad
  • 1 dl vit vin
  • 4½ vatten
  • 3 msk fiskfond koncentrerad
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk räkor avrunna
  • 1 burk kräftstjärtar avrunna
  • 1 dl gräslök hackad
  • 2 zucchini finstrimlad
  • 100 g sockerärtor strimlade
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 port Gösfilé á 150 g
  • ½ msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryn lök och vitlök i olvolja utan att den får färg. Tillsätt ris, rör om i ett par minuter, Häll på vin, vatten och fiskfond. Sjud under lock tills riset känns klart. Slutligen tillsätt grädde och sjud ytterligare 2 - 3 minuter Blanda skaldjuren och gräslök, smaka av med salt och peppar. Koka upp saltat vatten, sjud zucchini och sockerärtor i 3 minuter, slå av vattnet. Vänd grönsakerna i olivolja, sweet chili, salt pch peppar. Pensla gösfuilén med lite olja, krydda båda sidor med salt och peppar. Stek på medelhög värme, ca 2 - 3 min på varje sida. Servera gös på risotto och toppa med grönsaksstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben