Stekt Haröströmming

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Serveras med löksås och potatis och en liten sallad.

Ingredienser

  • 6oo g strömming, rensad och filéad
  • Marinad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk Colemans senapspulver
  • 1 tsk salt
  • Till stekning
  • Grovt rågmjöl
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Marinaden: Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt.
    2. Lägg i strömmingen och vänd den noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt ett dygn.
    3. Vänd filéerna i grovt rågmjöl, smaksätt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sune43 13 oktober 2010

    Kanongott. En av de bästa strömmingsrätter jag ätit. Mild och mjuk strömmingssmak med senapstouch. Och löksåsen sitter helt perfekt till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben