Stekt kaninytterfilé med morotssmörsås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kaninytterfiléer
  • 3 morötter (gul, röd och lila)
  • 1 palsternacka
  • 2 dl morotssaft
  • saft av 1 apelsin
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 150 g kallt, småtärnat smör
  • salt, peppar och socker
  • Garnering
  • 1 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 125°.
    2. 2. Skala och tärna eller skiva morötter och palsternacka. Blanchera var för sig. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda morotssaft, apelsinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills bara några matskedar återstår.
    3. 3. Salta och peppra köttet. Stek det hastigt i olivolja i het panna. Låt köttet eftersteka i ugnen ca 10 minuter. Kaninköttet serveras svagt rosa. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
    4. 4. Värm grönsakerna i lite smör och vatten. Smaka av med salt och lite socker. Vispa under tiden ner smörtärningarna, några åt gången, i kastrullen med saft. Såsen får inte koka - då skär den sig. (Såsen går inte att värma efter att den kallnat. Om man vill kunna värma såsen får man tillsätta ½ dl grädde i vätskan innan smöret rörs ner men smaken blir då lite annorlunda.) Blanda ner grönsakerna i såsen.
    5. 5. Skär kaninköttet i längsgående skivor. Lägg på sås och bacon. Garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben