Stekt kolja med kräftröra
Serverar:
4 portioner
Enkel men ändå lyxig rätt att servera när tiden är knapp!
Ingredienser
560 g kolja
900 g fast potatis
½ dl vetemjöl
2 msk smör
360 g kräftstjärtar i lake
2 tomater
½ kruka basilika
2 dl smetana
Salt
Svartpeppar
½ isbergssallad
Instruktioner
Tina fisken. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Låt kräftorna rinna av. Dela varje tomat i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar.
Hacka basilikan. Hacka kräftorna lite grovt. Blanda smetana med kräftor, tomathack och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra fisken. Vänd den i mjölet och stek den i smör ca 3 minuter på varje sida. Strimla isbergssalladen.
Servera koljan med kokt potatis, sallad och kräftröra.
Liknande recept
Stekt kolja med betsallad och spenat
4
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Stekt sjötunga med lime
35 min
4
Kräftröra
4
1
8
Stekt makrill i grädd och dillsås.
5
1 h
4
2
Stekt kyckling med djävulssås
4
4
Stekt pangasiusfilé
5
30 min
2
1
Stekt laxfilé med saffranssås
4
35 min
4
2
Stekt ris från Sri Lanka
3
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!