Stekt kolja med kräftröra

Serverar: 4 portioner

Enkel men ändå lyxig rätt att servera när tiden är knapp!

Ingredienser

  • 560 g kolja
  • 900 g fast potatis
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 2 tomater
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl smetana
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
    2. Låt kräftorna rinna av. Dela varje tomat i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar.
    3. Hacka basilikan. Hacka kräftorna lite grovt. Blanda smetana med kräftor, tomathack och basilika. Smaka av med salt och peppar.
    4. Salta och peppra fisken. Vänd den i mjölet och stek den i smör ca 3 minuter på varje sida. Strimla isbergssalladen.
    5. Servera koljan med kokt potatis, sallad och kräftröra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben