Stekt kycklingris

Serverar: 6 portioner

En färgrik, smakrik och fiberrik rätt med inspiration från det kinesiska köket. Stekt ris och kyckling är en utmärkt kombination och dessutom är det lättlagat.

Ingredienser

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 3 msk soja
  • 4 dl råris
  • 1 msk solrosolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 750 g grillad kyckling, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2½ dl frysta ärter och morötter
  • 1 röd paprika, fint strimlad
  • 4 vårlökar, finstrimlade
  • Instruktioner

    1. Blanda buljong och soja i en gryta och låt koka upp. Lägg i riset, koka upp och sänk värmen. Sjud riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna något.
    2. Hetta upp solrosolja och sesamolja i en stor wokpanna eller stekpanna. Lägg i kyckling och vitlök och woka cirka två-tre minuter tills kycklingen är genomvarm.
    3. Tillsätt de frysta grönsakerna och paprikan och woka cirka fyra minuter så att grönsakerna fortfarande har tuggmotstånd.
    4. Blanda i riset och hälften av vårlöken. Woka ytterligare cirka tre-fyra minuter tills allt är genomvarmt. Garnera med resten av löken och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben