Stekt macka med kaviar o purjofyllning

Serverar: 1 portioner

Detta är en 70-talare tror jag. Inget för kalorijägaren och en total kolesterolbomb. Kaviar o purjo är en given smakkombination, toppas med stekt ägg o Yippeee - smaklökarna är i himlen. :)

Ingredienser

  • Formbröd
  • Ungefär lika delar av
  • Smör eller margarin
  • Kaviar typ Kalles
  • Finhackad purjolök, mest av det vita
  • Instruktioner

    1. blanda smör/marg , kaviar och purjohacket. Det blir en kletig ganska fast röra. Bedöm själv (och smaka av) hur mkt smör du vill ha i. Det ska synas mest kaviar o purjo om man säger så, men är man för snål med smöret blir det för kaviarstarkt... Bred röran på formbrödsskiva, toppa med en formbrödsskiva till. Stek sedan i stekpanna till röran gått ihop ordentligt, gyllenbrunt är vackert bröd. Stek ett ägg som du vill ha det o lägg på smörgåsen.
    2. Läckert - men inte nyttigt!
    3. Har provat att göra detta i smörgåsgrill men blir inte alls bra, visst kan man experimentera sig fram till en ostblandning i röran. Men det är godast som i originalet.
    4. Till detta serveras gott te, eller en kall öl. Sallad är lite svårt till, så det får bli en rätt grönsaksfri rätt. Alt. enbart isbergssallad strimlad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    PinkLadie 16 maj 2008

    Mums! Verkligen smarrigt!

    The_mama97mia 9 januari 2010

    Min mamma kallar detta för Ria-macka, det var tydligen Ria Wägner som introducerade det i teve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben