Stekt majs-salsa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

Mycket god och krydda "salsa". Variera med att ha i tomater, avokado eller paprika på slutet. Vitkål passar bättre än man tror, ger det en fin textur utan att smaka för mycket.

Ingredienser

  • 165 g avrunnen majs (en liten burk)
  • 1 schalottenlök
  • 80 g vitkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm cayenne
  • 2 krm tacokrydda
  • Instruktioner

    Smält smöret i en panna. Finhacka löken och ha i. Stek i en minut och ha i strimlad vitkål. Stek ytterligare en minut och ha i majsen. Pressa i vitlöken och sänk värmen något. Nu ska det ta lite färg, tar ca 5 minuter. Krydda och servera ljummen/varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben