Stekt makrill med spenat- och purjolöksstuvning

Serverar: 3 portioner

Via paneringen får makrillen en mycket vacker röd färgnyans, som blandas med det gröna dill- och gräslökshacket.

Ingredienser

  • 6 makrillfiléer, 2 makrillhalvor per person
  • Till paneringen
  • 1 dryg dl mjöl
  • 2 sekunders saltströande
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 helt knippe superhackad gräslök
  • 1 helt knippe superhackad dill
  • Vitlöksflis efter behag
  • Spenatstuvning
  • Smör
  • 400 g hackad spenat
  • ½ purjolök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl öl
  • Minst 1 ½ hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Stuvningen: Smält smör i en tjockbottnad kastrull och fräs sedan den strimlade purjolöken glansig och mjuk. Tillsätt grädden och koka den simmig och halvtjock. Häll i öl och smula ned buljongtärningen. Koka en stund och tillsätt spenaten. Krydda med salt och vitpeppar.
    2. Makrillen: Blanda paneringsingredienserna och doppa makrillfiléerna däri. Stek därefter fisken såhär ( i smör): 4 minuter på skinnsidan och sedan 3 minuter på köttsidan.
    3. Servera med färskpotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tlagerberg 5 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben