Stekt oxfilé med krämig getostpotatis

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 800 g oxfilé i 4 bitar
  • 600 g färskpotatis, kokt och skivad
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 4 st salladslökar, tunt skivade
  • 2 st paprikachili, urkärnade
  • 1 dl färsk getost eller chévre
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl persilja, hackad
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta.
    2. Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.
    3. Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
    4. Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.
    5. Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost och créme fraiche, salta och peppra.
    6. Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben