Stekt panerad spätta med örtagårdssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Barnens favorit fiskrätt. Lätt och snabblagad.

Ingredienser

  • 800 g rödspättsfilé
  • 2 ägg
  • 2½ dl mjöl
  • 2½ dl skorpmjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • Margarin till stekningen
  • Såsen
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 125 g majonnäs
  • 1 liter gräddfil
  • Instruktioner

    1. Fördela mjöl, skorpmjöl och uppvispade ägg i varsin skål.
    2. Saltet och citron pepparn blandas ut i skorpmjölet. Doppa filéerna först i mjölet, därefter i ägget och slutligen i skorpmjölet. Fräs margarinet och stek filéerna gyllenbruna.
    3. Såsen: Klipp av allt grönt från krukorna och hacka det smått. Häll upp all gräddfilen i en skål tillsammans med en halv tub majonnäs. Blanda i alla örterna och pressa i så mycket citronsaft som du vill ha. Salta och peppra. Servera med kokt potatis och ångkokt broccoli.
    4. Smasken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben