Falsk remoulad med panerad spätta

Serverar: 4 portioner

Såsen är lika god till fiskpinnar som till nyfångad fisk. Servera gärna med kokt broccoli och potatis.

Ingredienser

  • Falsk remoulad
  • 1 burk, 380 g pickles
  • 2 dl Crème Fraiche 34%
  • 1 tsk curry
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Panerad spätta
  • 600 g spättafilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Falsk remoulad: Häll av spadet och grovhacka pickles i matberedare. Vispa crème fraiche med elvisp så att den blir fast. Blanda pickles, crème fraiche, curry och honung och smaka av med salt och peppar. Såsen är lika god till fiskpinnar som till nyfångad fisk.
    2. Panerad rödspätta: Salta och peppra spättafiléerna, vänd dem i mjöl och därefter i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek i smör på båda sidor tills de är vackert gyllenbruna. Servera gärna med kokt broccoli och potatis.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben