Stekt revbensspjäll

En kändis på julbordet i dag. När du köper revbensspjäll, be att få dem knäckta. Annars blir det nästan omöjliga att skära upp

Ingredienser

  • Ca 1 ½ kg revbensspjäll, tjockt o magert
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk smulad salvia
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • Ca 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175°C. Lägg revbensspjället i en liten långpanna. Det ska täcka botten så gott som helt. Blanda salt, kryddor och soja. Pensla revbensspjällen på bägge sidor. Låt den feta sidan ligga upp när du sätter in pannan i ugnen. Efter 1 ½ timme brukar revbensspjällen vara genomstekta. Vänd det gärna en gång under stektiden. Ta spjällen ur pannan och vispa ur den med ett par deciliter vatten. Sila skyn och servera den till revbensspjällen som du skurit i bitar.
    2. Till servering: Kokta äppelklyftor eller äppelmos och mjukkokta katrinplommon. Rödkål eller brysselkål smakar också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben