Stekt sej med gubbröra

Serverar: 4 portioner

Stek fisken i brynt smör och servera med fänkål och gubbröra.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • ½ knippe dill
  • 600 g sejfilé
  • 1 fänkål, ca 150 g
  • 2 hårdkokta ägg
  • 8 ansjovisfiléer
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm + 1 krm salt
  • 1 + 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Spara dillbladen till såsen.
    2. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor.
    3. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis och dill. Blanda ägg, ansjovis och dill med lätt crème fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Stek fänkålen i en stekpanna i lite av det brynta smöret ca 5 minuter.
    5. Stek fisken i resten av smöret ca 3 minuter per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med potatis, fänkål och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben