Stekt sejfilé med champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Smörstekta fiskfiléer med en örtkryddad, krämig svampsås.

Ingredienser

  • 4 sejfiléer à 150-200 g
  • 6 msk färskpressad citronsaft
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g små champinjoner
  • 3 msk margarin
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 100 g lätt färskost, t ex Philadelphia
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av fiskfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Droppa över 4 msk citronsaft och ställ åt sidan. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar.
    2. Borsta av champinjonerna och skär av den nedre delen av fötterna. Skiva svampen.
    3. Hetta upp hälften av margarinet i en stekpanna. Fräs schalottenlöken tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och champinjoner. Lägg i timjan- och rosmarinkvistarna. Fräs på medelvärme under omrörning tills all vätska har avdunstat.
    4. Krydda svampen med salt och peppar. Tillsätt osten, resten av citronen och persiljan. Ta bort timjan- och rosmarinkvistarna och håll såsen varm.
    5. Vänd fisken i ströbrödsblandningen. Hetta upp resten av margarinet i en teflonstekpanna. Lägg i fisken och stek 3 minuter på varje sida. Lägg upp fisken på förvärmda tallrikar och häll över såsen. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Haw 27 augusti 2011

    Mycket gott. Kommer jag att göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben