Stekt sill med kaprissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag tycker inte om att steka sill på grund av lukten. Men denna rätt är så god att jag står ut.

Ingredienser

  • 1200 g blötlagd sillfilé
  • Peppar
  • 2 msk rågmjöl
  • 2 msk smör till stekning
  • Sås
  • 100 g kapris i lag
  • 2 dl grädde, valfri sort
  • 2 msk grov senap
  • Salt
  • Peppar
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Koka in kaprislagen till hälften, tillsätt grädden och koka ihop en stund. Blanda i senap och hälften av kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Torka sillfiléerna väl, peppra och vänd dem i rågmjöl.
    3. Stek dem gyllenbruna i smör, ca 2-3 minuter på varje sida.
    4. Servera med potatis och såsen, strö över kaprisen som blev över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben