Stekt sötost jämtländsk

Mycket gott pålägg.

Ingredienser

  • 10 l standardmjölk
  • 1 bit kanel
  • 3 ägg (eller 4 dl råmjölk)
  • 4 msk sirap
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk ostlöpe
  • Instruktioner

    Koka ihop mjölken, tillsammans med kanelen, till 4 liter återstår. Låt stå och svalna tills den bara är ljummen. Vispa i 3 ägg (om man har råmjölk, alltså mjölk från nykalvad ko, tar man istället för äggen 4 dl av den). Rör också i sirap, socker, ostlöpe (Apoteket). Häll upp i smorda (ej bröade) formar och sätt in i ugnen, ca 175 grader, tills de fått fin färg. Ätes kall som pålägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    astride 14 augusti 2009

    låter som en god sötost ska göra den i höst, tillsammans med kams

    Aems 14 augusti 2009

    Ja det är verkligen en god. Mycket smak. Lycka till med både Kams och Sötost. Hälsn AEMS

    offer 19 december 2012

    Den här osten var verkligen god

    Aems 19 december 2012

    Ja-a visst är den goooood :) Jag hinner inte göra den till jul - men jag ska göra den till trettonhelgen :)

    Tutish 5 januari 2013

    Ungefär hur länge ska den stå i ugnen? Låter gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben