Stekt spättafilé med ärtgrön sås
Det6 här är en fiskrätt som smälter i munnen. Till fiskens mjuka, utsökta kött serveras en sammetslen sås.
Ingredienser
3 salladslökar
½ knippe slät persilja
600 g spättafiléer
Salt
Svartpeppar
2 ½ tsk färskpressad citronsaft
2 msk olja
200 g frysta ärter
4 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
2 tsk smör
4 msk matlagningsgrädde
Strösocker
Instruktioner
- Skölj och ansa salladslöken och hacka den fint. Skölj persiljebladen och hacka dem fint. Skölj och torka spättafiléerna lätt. Salta, peppra och droppa 2 tsk citronsaft över båda sidor av filéerna. Ställ fisken kallt.
- Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Fräs salladslöken tills den börjar mjukna och lägg i de frysta ärterna. Häll på buljongen och koka upp. Lägg på locket och låt koka 5 minuter.
- Låt ev vätska rinna av filéerna och strö över 1 msk mjöl. Hetta upp resten av oljan tillsammans med smöret i en teflonstekpanna och stek filéerna cirka 6 minuter. Vänd dem då och då.
- Blanda resten av mjölet med grädden. Mixa ärterna med en handmixer och rör ner gräddblandningen. Låt såsen koka upp under omrörning.
- Blanda ner persiljan i såsen och smaka av med resten av citronsaften och sockret. Mixa såsen tills den är luftig och servera till fisken. Kokt potatis är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)