Stekt spättafilé med bandspagetti

Serverar: 4 portioner

Spättafiléer som bl.a. paneras med parmesanost.

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2-3 msk olja
  • Hackad basilika
  • Citron
  • Bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Doppa spättafiléer i ett uppvispat ägg, därefter i en blandning av parmesanost, salt, svartpeppar och ströbröd.
    2. Lägg på skärbräda medan oljan värms i en stekpanna. Stek spättafiléerna på medelvärme i ca 2 minuter per sida.
    3. Koka bandspagetti enl anvisning på paketet.
    4. Servera med citron och grovt hackad basilika över bandspagettin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben