Stekt strömmingsflundra med potatismos

Serverar: 4 portioner

Det här är väl en god och smakfull klassiker om någon...

Ingredienser

  • 16-20 strömmingsfiléer, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • ½ dl finhackad persilja +
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 dl grahamsmjöl +
  • 1 tsk salt
  • Flytande margarin till stekning
  • Potatismos
  • 12 medelstora potatisar, ca 1 kg, gärna mjölig sort
  • 2½-3 dl mjölk, 3 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
    2. Skölj strömmingen. Lägg upp filéerna på ett papper med köttsidan upp. Strö över salt och persilja och dill.
    3. Lägg ihop filéerna två och två. Blanda mjöl och salt på pappret. Vänd flundrorna i mjölblandningen.
    4. Stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Garnera med dillvippa.
    5. Häll av potatisvattnet. Mosa potatisen väl med en press eller potatisstöt. Rör ner mjölken och rör moset fluffigt.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. En bit knäckebröd hör också till...

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    annelieberggren 19 maj 2009

    Fick tag på strömming... så detta var det första jag tängte på, såå gott det var.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben