Dillfyllda strömmingsflundror och potatismos med fänkål

Serverar: 2 portioner

Dillfyllda strömmingsflundror och potatismos med fänkål. Billigt och bra med extra spännande fänkålsmos.

Ingredienser

  • 8 strömmingsfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl dill, hackad
  • Grovt rågmjöl
  • 1 msk matfett
  • Mos
  • 6 potatisar
  • ½ fänkål
  • 1 tsk matfett
  • 1 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med moset. Skala och dela potatisen i bitar. Dela fänkålen i bitar. Koka potatis och fänkål mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatis och fänkål med mixerstav. Tillsätt matfett och mjölk och rör moset fluffigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.
    2. Skölj strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Lägg dill på hälften av filéerna. Lägg ihop filéerna två och två till flundror. Vänd flundrorna i grovt rågmjöl och stek dem i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben