Stekt tjäder

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 tjäder, helst ungfågel
  • salt
  • peppar
  • tunna skivor av späck
  • grädde
  • beurre manié
  • syrliga bär
  • potatis
  • svamp
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Tag ur fågeln och krydda inuti med salt och peppar. Bind upp med tunna späckskivor och lägg i gallervagga i långpanna. Häll en bottenskyla buljong i långpannan och stek fågeln i 1 timme. Tag upp fågeln, tranchera och varmhåll köttet. Bryt sönder skrovet och fräs i gryta med buljongen från långpannan. Red av såsen med grädde och eventuellt beurre manié till lagom konsistens. Smaka av med syrliga bär eller svart vinbärsgelé. Servera med kokt eller stekt potatis och såsen samt stuvad svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben