Stekt torsk med varm äggröra

Serverar: 4 portioner

Ibland har man ett par kokta ägg och potatisar över. Då är det lätt att panera och steka lite torsk och svänga ihop en äggröra. Ett tips när du ska steka mager fisk är att panera den med grovt rågmjöl. Det blir bäst.

Ingredienser

  • 600 g norsk torskfilé
  • 4 dl kokt kall potatis
  • 3 kokta ägg
  • 1 lök, gul
  • 1 burk, 55 g ansjovisfilé
  • Dill, efter smak
  • Persilja, efter smak
  • Smör, skirat
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och de kokta äggen. Tärna den kokta potatisen. Blanda alltsammans i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt 200 g smör, värm försiktigt. Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis.
    2. Under tiden panera fyra lika stora bitar Norsk Torsk i grovt rågmjöl. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
    3. Smaka av äggröran med salt och peppar. Lägg upp röran på tallrik med en bit torsk ovanpå, gärna med skirat smör till.
    4. Servera genast.
    5. Tips: Det är lättare att steka eller grilla fisken om den kommer direkt ur kylen. Om fisken är lite tempererad innan den placeras på värmen, släpper den sitt naturliga fett snabbare.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben