Stekta äggmackor

Serverar: 1-2 portioner

Snabbt, billigt och mättande.

Ingredienser

  • 2 skivor formfranska
  • Smör eller margarin
  • 2 ägg
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör (eller margarin).
    2. Värmegraden varierar mellan spisar. Man måste nästan prova sig fram. Men, jag brukar börja på högsta gradtalet när jag smälter smöret och sen sänker jag till 7-8, på en 12 gradig skala.
    3. Skär bort en kvadrat i mitten av brödskivorna, så att det blir ett fyrkantigt hål i vardera brödskiva. Lägg brödet, även de bortskurna bitarna, i stekpannan. Vänd skivorna i det smälta matfettet och låt dem stekas i 1/2-1 minut. Knäck äggen över brödskivorna med hål i, så att äggulan hamnar i hålet.
    4. Vid det här laget brukar de bortskurna bitarna (krutongerna) vara färdiga att tas upp ur pannan. Strö lite salt över äggen och stek tills äggen är som du vill ha dem. (Valfritt om man vill ha vändstekt eller ej.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben