1 tsk vaniljsocker eller färdig vaniljsås, typ vaniljvisp
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur äpplena.
Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
Gör vaniljsåsen enligt anvisningar på förpackningen.
Låt den svalna.
För extra god sås, vänd ner lättvispad grädde och vaniljsocker i den kalla såsen.
Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.
Tips!
Lyxa till det med egen hemma¬gjord vaniljsås till kakan:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa grädden hårt.
Rör ihop äggulorna, florsockret och ¬vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det
i grädden och rör om.