Stekta gnocchi

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god recept som vi lagar gärna och ofta.

Ingredienser

  • 800 g färsk gnocchi
  • 250 g mozzarella, tärnad
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 bananschalottenlökar
  • 500 g stora körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Skiva löken och lägg i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna. Häll över lite salt, citronpeppar och olivolja. Sätt in i ugnen för 30 minuter.
    3. Koka upp vatten och salt i en rymlig kastrull. Lägg ner gnocchi och sjud dem i ca 3 minuter. Värm under tiden en stor stekpanna med lite matfett. När gnocchi flyter upp till ytan är dem klara. Ta upp dem med en hålslev och låt dem droppa av väl. Stek gnocchi lätt eller gyllenbruna i stekpannan. Lägg mozzarella ovanpå mot slutet och låt den smälta lite grann. Toppa med basilikablad och servera gnocchi tillsammans med ugnstomater och en god sallad.
    4. Ibland köper jag små cocktailtomater och värmer dem tillsammans med gnocchi och mozzarella i stekpannan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben