Stekta kaneläpplen med päronkräm och rostade pumpakärnor

Serverar: 4 portioner

En fräsch och nyttig efterrätt, helt utan vanligt socker.

Ingredienser

  • Rostade pumpakärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk agavesirap
  • ½ krm malen kardemumma
  • 1 krm malen kanel
  • Stekta äpplen
  • 3 äpplen
  • 1/3 vaniljstång
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1½ tsk malen kanel
  • 1 msk pressad citron
  • Smör till stekning
  • Päronkräm
  • 2 mogna stora päron
  • 1/3 vaniljstång
  • Garnering
  • Eventuellt torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Häll pumpakärnorna i en medelvarm panna och rosta dem i ca 15 minuter under omrörning. Tillsätt agavesirap och kryddor mot slutet och rosta i ytterligare 3 minuter under omrörning. Ta pannan från värmen och låt blandningen svalna.
    2. Skala äpplena, kärna ur och skiva dem tunt. dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg äppelskivorna i en plastpåse och tillsätt vaniljfrön, kryddor och pressad citron. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen i minst 15 minuter. Stek äpplena i smör i en stekpanna på medelhög värme i ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka.
    3. Gör päronkrämen strax före servering. Skala päronen, kärna ur och skär dem i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa päron och vaniljfrön till en slät kräm i en mixer eller i en matberedare.
    4. Fördela äpplena i 4 glas. Strö över pumpakärnor, lägg på päronkrämen och toppa med resten av pumpakärnorna och eventuellt torkade tranbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben