Stekta majskakor med salsa

Serverar: 2 portioner

260 kalorier per portion. De här små majskakorna går snabbt att göra och alla i familjen kommer att älska dem.

Ingredienser

  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg, delat i vita och gula
  • ½ dl lättmjölk
  • 200 g majskorn, avrunna
  • 2 tsk flytande margarin
  • Salsa
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 1 liten röd chili
  • Pressad saft av 1 citron
  • En knippa persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölet, äggulan och mjölken. Tillsätt majskornen.
    2. Vispa äggvitan styv och vän ner den försiktigt i majsmeten.
    3. Värm en stor stekpanna med margarinet. Klicka ut 5-6 matskedar av smeten åt gången.
    4. Stek i 3-4 minuter, vänd kakorna med en stekspade och stek även andra sidan gyllenbrun. Flytta över de stekta majskakorna till ett fat och håll dem varma under tiden du steker resten. Det blir sammanlagt ungefär 10 kakor.
    5. Skär körsbärstomaterna i klyftor, tärna gurkan. Kärna ur och finhacka chilifrukten, hacka persiljan. Blanda alla ingredienser till salsan.
    6. Servera majskakorna med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben